OFFICIEEL KENTEKENLOKET

Bij ons kunt U uw kenteken laten omschrijven en schorsen zonder afspraak. Dit kan voor zowel auto, motor-,scooter en bromfiets, caravan en aanhanger, bus en vrachtwagen en alle andere voertuigen met kenteken.  De kosten zijn bij wet vastgesteld.

Bij de koop van een auto van een particulier of een niet RDW erkende garage moet het kenteken overgeschreven worden bij een kentekenloket of via je eigen computer met je DigiD.

Het overschrijven van het kenteken gaat als volgt:

-Ga met de kentekencard en de volledige tenaamstellingscode óf het Tenaamstellingsbewijs en het Overschrijvingsbewijs en een geldig legitimatiebewijs naar een kentekenloket.
-Daar wordt het kenteken op naam van de nieuwe eigenaar gezet. Na afloop van de transactie krijg je twee documenten mee: het vrijwaringsbewijs en het tenaamstellingsverslag.
-Het vrijwaringsbewijs is voor de vorige eigenaar, het tenaamstellingsverslag voor de nieuwe. Het tenaamstellingsverslag bevat de eerste 4 cijfers van de tenaamstellingscode.
-Als er een kentekencard was, wordt deze doorgeknipt. De doorgeknipte kentekencard is voor de vorige eigenaar. Gaat het om een papieren kentekenbewijs, dan wordt er een kruis doorheen gezet. Ook deze is voor de vorige eigenaar.
-De RDW stuurt per post de kentekencard.
-Tegelijk met de kentekencard komt ook het tweede deel van de tenaamstellingscode. Samen vormen de twee delen de volledige tenaamstellingscode van 9 cijfers in totaal.