ONDERHOUD VOOR ALLE MERKEN

Bij van Zandvoort kunt u terecht voor onderhoudsbeurten alsmede alle gangbare reparaties. Ook voor uitlaten en trekhaken zijn we de ideale partner. De grote beurt en kleine beurt, iedereen kent die begrippen. Allebei samen vallen ze eigenlijk gewoon onder de noemer ‘benodigd onderhoud’ Onderhoud waarmee de kwaliteit van uw auto op niveau blijft en waarmee u grotere problemen tijdig kunt voorkomen. 

Een grote beurt voor je auto betekent groter onderhoud. Hierbij worden de motorolie en de oliefilter vervangen, maar ook interieurfilters en – bij een benzinemotor – de bougies. Eventueel worden ook koelvloeistof en remvloeistof ververst. Waar nodig worden ook overige vloeistoffen, zoals olie voor de versnellingsbak of stuurbekrachtiging, op peil gebracht.

Een belangrijk onderdeel van de grote beurt is de uitgebreide inspectie, waarbij eventuele aankomende mankementen in een vroegtijdig stadium kunnen worden opgespoord. Wanneer voor je auto geen flexibele onderhoudsintervallen gelden, wordt de grote beurt elke twee jaar geadviseerd. Deze inspectie neemt relatief veel tijd in beslag, vandaar dat de grote beurt duurder is dan een kleine beurt.

Een kleine beurt omvat verversen van de olie en de oliefilter en het bijvullen van de andere vloeistoffen. Ook wordt de auto op een aantal punten geïnspecteerd, zodat slijtage tijdig kan worden opgemerkt.